Buğra Süt
Kalite ve Gıda Güvenliği Politikası
Hedeflerimiz ve Taahhütlerimiz
Peynir helvası ve peynir helvası çeşitleri üreten Buğra Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti olarak ana hedefimiz, kaliteli ve güvenilir ürünler üretmek, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımız ile birlikte, karlılığımızı ve verimliliğimizi arttırarak büyümek ve bir dünya markası olmaktır.
Bu doğrultuda Buğra Süt olarak,
- Kurmuş olduğumuz yönetim sistemleri, yasal mevzuatlar ve ahlaki kurallar çerçevesinde; müşterilerimizin beklentilerini karşılayan ürünler üreterek müşteri memnuniyetini sağlamayı,
- Çalışanlarımızı ve diğer tüm paydaşlarımızı, eğitim ve iletişim kanallarını kullanarak bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi,
- Ürün ve proseslerimizde, gıda güvenliği, çevre, iş güvenliği ve enerji yönetim sistemleri açısından risk değerlendirmesi yaparak; ürüne, çevreye ve çalışanımıza olan etkilerimizi önceden tespit etmeyi, olası riskleri ortadan kaldıracak veya en düşük seviyeye indirecek çalışmaları yapmayı,
- Doğal kaynak kullanımını en aza indirecek yöntemler uygulayarak kirliliği kaynağında önlemeyi, atıkların azaltılması ve yeniden değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yapmayı,
- Proseslerimizde, tasarım aşamasından itibaren enerji verimliliği yüksek ürün ve hizmetleri kullanmayı, enerji tüketimini azaltıcı projeler geliştirmeyi ve alternatif kaynaklar araştırarak enerji verimliliğini arttırmayı,
- Kurumsal Risk Yönetimiyle, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek risklerin teşhisini, tespit edilen risklerle ilgili gerekli önlemlerin uygulanmasını ve riskin yönetilmesini sağlamayı,
- Tarladan çatala gıda güvenliği prensiplerini benimseyerek özgün (hileden arındırılmış) ürünler tedarik etmeyi ve sunmayı,
- Gıda kaybı israfını engellemek için çaba sarf etmeyi taahhüt ederiz.
Ayrıca Yönetim sistemlerimizin ve bu sistemleri oluşturan hedef ve programların düzenli gözden geçirmelerle etkinliğini değerlendirmeyi ve sürekli iyileştirme için sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda gereken çalışmaları yapmayı beyan ederiz.